Top

 

indhold
Præsentation, baggrund og mål 
Program
Mødestedet Husets program
Nicinha Raízes de Santo Amaro
Conjunto Regional de Chôro
New Brazilian Quartet & Casa de Samba
Filó Machado Super Quartet
Sucatamania 
Everaldo Ita Okabar
Litteratur, debat, koncert
Debatter, seminarer, foredrag
Udstillinger
Film
Workshop
Organisation og samarbejdspartnere
Adresser
Kontakt
Film (Entré kr. 50)

Festival Brasil 2001 viser i samarbejde med RIOFILME, ICBRA og Husets Biograf 5 nye brasilianske film.

O chamado de Deus Når Gud kalder. En film af José Joffily. Præmieret som bedste dokumentarfilm og bedste montage (Prêmio Margarida de Prata 2000 og Festival de Brasilia 2000). Filmen handler om 6 unge som føler sig kaldet og om hvordan de beslutter sig for et religiøst liv. 80 min.

Brava gente brasilieira Vrede brasilianske folk. Instruktion af Lúcia Murat. Filmen foregår i 1778 og beskriver chokket mellem 2 kulturer. På den ene side portugiserne forblændede og ophidsede af den nye verdens vision. På den anden side indianerbefolkningen som så deres land invaderet og stammefolk dræbt, men ikke af den grund opgav kampen. 103 min.

Estorvo Turbulence. Instruktion af Ruy Guerra, efter bog af Chico Buarque og musik af Egberto Gismonti. Filmen reproducer en anonym figurs eksistentielle mareridt i en moderne storby. 95 min.

2000 Nordestes (Nordeste er den nordøstlige del af Brasilien) En film af Vicente Amorim og David França Mendes. Filmen beskriver hvad folk i den nordøstlige del af Brasilien synes om livet og hvilke forventninger de har til fremtiden ved årtusindskiftet. 70 min.

Babilônia 2000 (Babilônia er en slumby på Rio's bjergside). En film af Eduardo Coutinho. Den sidste dag i 1999 går 5 filmhold op i favelaerne Chapéu Mangueira og Babilônia som er de eneste slumbyer hvorfra der er udsigt til Copacabana, hvor der af 1 million mennesker på stranden, med fest og fyrværkeri, fejres nytår. Filmen registrerer beboernes forberedelser til festen, deres forventninger til år 2000 og deres syn på livet.

Dag  Husets Biograf kl. 17.00
torsdag 30/8 O chamado de Deus
fredag 31/8  Brava gente brasileira
lørdag 1/9 Estorvo
søndag 2/9  2000 Nordestes
mandag 3/9 Brava gente brasileira
tirsdag 4/9 Estorvo
onsdag 5/9 Babilônia 2000
torsdag 6/9  O chamado de Deus
fredag 7/9 2000 Nordestes
lørdag 8/9 Babilônia 2000