Top

 

indhold
Præsentation, baggrund og mål 
Program
Mødestedet Husets program
Nicinha Raízes de Santo Amaro
Conjunto Regional de Chôro
New Brazilian Quartet & Casa de Samba
Filó Machado Super Quartet
Sucatamania 
Everaldo Ita Okabar
Litteratur, debat, koncert
Debatter, seminarer, foredrag
Udstillinger
Film
Workshop
Organisation og samarbejdspartnere
Adresser
Kontakt
Sucatamania 

Copenhagen Jazzhouse lørdag den 8/9 kl. 15.00 - Matiné for børn og voksende. (Entré b. 20 kr. v.70 kr.)

Sucatamania (Skrotmani) består af 25 percussionister og sangere mellem 11 og 20 år som alle er tidligere gadebørn og en del af det sociale kulturprojekt Grupo Cultural Bagunçaço (GCB) i Alagados. 

Sucatamania som blev udviklet i 1999 af GCB og percussionisten Wilson Café, har høstet stor opmærksomhed for sin innovative performance. Ideen var at udforske rytmer og lyde fra forskellige skrotinstrumenter og skabe nye fusioner fra den overdådigt rige kulturarv i Bahia.

Gruppen består af medlemmer fra de 16 andre bands under GCB. Sucatamania har bl. a. optrådt i Concha Acústica med Lenine og Wilson Café, på modemesse Iguatemi Collection/99, ved Mercado Cultural Latino Americano/99 samt ved uddelingen af Bahias journalistpris. 

De 2 femtenårige sangere Tom og Kel har charmet sig ind både hos præsidentfruen og Ted Tuner fra CNN, da de optrådte for en specialdelegation fra UNICEF hos Bahias Guvernør.

I dag i Alagados (et af Salvadors fattigste kvarterer helt uden infrastruktur med hytter på pæle over en meget forurenet bugt hvor de unge bor) skaber GCB en referenceramme for børn, voksne og unge i lokalområdet, som medfører større solidaritet og ansvarsfølelse blandt medlemmerne, i et samfund der giver dem en skæbne som ikke eksisterer.