Foredrag

Bossa Novaens fascinerende historie – se pdf

Foredrag af Jesper Hedegaard

Med billeder, lyd og autentiske beretninger fortælles historien om en stilart der fængslede det meste verden i flere årtier – den brasilianske Bossa Nova. Historien begynder i 1959 med João Gilbertos indspilning af Chega de Saudade af Antonio Carlos Jobim og Vinicius de Morais. En begivenhed med en kolossal indvirkning, som gjorde indtryk på alle og ændret alt. Et unikt øjeblik, der revolutionerede Brasiliansk Musik og efterlod sit mærke i verden for altid.

Anbefaling – af Pernille Schütz, Cinemtekschef på Det Danske Filminstitut: 

Det var en stor aften! Musiker og Brasilien-ekspert Jesper Hedegaards illustrerede foredrag om Bossa Novaens historie, giver et systematisk og bredt indblik i de vigtigste musikere og i den helt specielle og komplicerede genre, som Bossa Novaen er. Foredraget er et mix af information og velvalgte klip, hvor musikken og musikerne præsenteres med anekdoter og faktuelle oplysninger. Det er tydeligt at Jesper Hedegaard ved hvad han taler om, og at han brander for emnet. 

Poesiens Bossa Nova – se pdf

Poesi og koncert 

Skal man forstå Bossa Novaen til fulde, må man forstå poesien. Antonio Carlos Jobim sagde, at noget af det sværeste var, at oversætte teksten i hans sange til engelsk. Poesien i Bossa Nova er noget helt i særklasse. Specielt Jobims samarbejde med Chico Buarque, Newton Mendonça og Vinicius de Moraes har frembragt nogle af de største værker i perioden 1959 til 1990. Faktisk er der en hel verden uden for Brasilien som bliver snydt for Poesiens Bossa Nova. Altså, man bliver berøvet muligheden for, at forstå meningen.

Om musikken – JESPER HEDEGAARD TRAZILIAN TRIO

Denne trio fordyber sig i verdenskendte Bossa Novaer af Antonio Carlos Jobim. En passioneret rejse gennem Rio de Janeiros boheme kultur, strande, landskaber og sociale modsætninger.